CAMPIONAT D'ESPANYA TRIATLÓ OLIMPIC GGEE LOS ALCAZARES

CAMPIONAT D'ESPANYA TRIATLÓ OLIMPIC GGEE LOS ALCAZARES

 cuevas

El passat dissabte  07  de setembre a la tarda  es va celebrar a la població de Los Alcázares (Murcia), el Campionat d’Espanya de Grups Edat en la modalitat de distància olímpica. La participació total dels diferents  grups edat va ser de 90 persones  a la sortida femenina. Finalment varen arribar a meta 75 triatletes.

 Montserrat Cuevas Castillo que  va participar dins la categoria de grup edat de 55 a 59 anys i amb un temps de 2:53:43 va assolir el  títol de Campiona d’Espanya  de Triatló Olímpic en el seu grup edat.

El tret de sortida de la prova femenina es va donar  a les 17:05.

 El segment de natació  va transcórrer en “La Manga del  Mar Menor” que  vol dir que era sobre  un aigua amb molta salinitat, exempta totalment d'onades, però que afegia  la complexitat de la poca fondària en zones inesperades lluny  de la “sorra de sortida” i que complicava nedar al tornar a tocar la fondària (sorra, algues, …..). Una natació amb molt bones sensacions a la primera volta  (el gir era a la platja i permetia mirar el temps al rellotge) que va donar ales per continuar amb el mateix ritme.

Les intenses pluges durant tot el  matí i bona part de les primeres hores de la tarda  va complicar el segment de ciclisme, ja que va negar molts carrers que no tenien embornals per drenar l'aigua. Per aquest motiu va haver moltes caigudes  i retirades tan en la prova femenina com en la masculina.  El fet de donar 3 voltes a un circuit urbà, en alguns moments es  varen formar grups grans amb els triatletes masculins que havien sortit cinc minuts abans de la prova femenina.  Cal dir que amb les caigudes que s'havien vist al mati a les proves de promoció en distància sprint, tot-hom realitzar el segment de ciclisme amb molta prudència.

El segment de cursa a peu consistia en donar 3 voltes  al passeig marítim, passant en cada duna d'elles pel pas de meta , que a pesar de la pluja havia molta gent animant. Va ser el segment on  Montserrat es va trobar més còmode.

Aconseguir el títol de Campiona d'Espanya  aquest més de Juny a Calafell en distància sprint i ara el  de distància olímpica en Los Alcàzares recompensa els esforços de tota la temporada de Montserrat.

El diumenge dia 8 es va celebrar el Campionat d’Espanya Elit. Els primer llocs els vàren assolir,en categoria femenina Ainhoa Murua amb un temps de 2:05:49 i en categoria masculina Jesus Gomas amb un temps de 1:50:46

https://picasaweb.google.com/111633434020132975457/CtoEspGGEELosAlcaceresMurcia?authkey=Gv1sRgCKOYutC2rt6WYg#5921720758408952754